Op weg met de camper - Reisverslag uit Dunedin, Nieuw Zeeland van Rob & Anette Poels-Jeuken - WaarBenJij.nu Op weg met de camper - Reisverslag uit Dunedin, Nieuw Zeeland van Rob & Anette Poels-Jeuken - WaarBenJij.nu

Op weg met de camper

Door: Rob en Anette

Blijf op de hoogte en volg Rob & Anette

07 Maart 2008 | Nieuw Zeeland, Dunedin

De dag na aankomst 's ochtends de camper opgehaald, wat een bakbeest, super veel ruimte, en Rob was meteen aan het ding gewend. We zijn vanuit Christchurch naar Akaroa gereden, via een heuvelachtige en bochtige weg naar dit mooie plaatsje. 's Avonds de camper goed ingericht en het dorpje nog ingewlopen om te eten, vroeg gaan slapen. De hele nacht regen gehad en de nachten koelen behoorlijk af, dus we zijn blij met een kacheltje aan boord. Vanuit Akaroa terug gereden via dezelfde weg (kon helaas niet anders) naar Fairlie, onderweg wat kleren gekocht, want de rugzak is nog niet terug .... Deze dag verder niet zo veel ondernomen.
Vanuit Fairlie naar Lake Tekapo gereden, een groot meer, midden in de Nieuw Zeelandse Alpen, een mooie omgeving met veel bergen en veel water. Prachtig.
Hierna de weg vervolgd via Lake Pukaki naar Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw Zeeland. Het was prachtig weer, maar de top lag in de bewolking. Daarom hebben ween helicoptervlucht gedaan, zodat we ook de top konden zien. Boven in de bergen zijn we geland in de eeuwige sneeuw, hiervan hebben we veel foto's en film, maar het is bijna niet vast te leggen, echt een geweldige ervaring! Hierna naar de camping, lekker nagenieten in de zon, eten en slapen.
Vandaag vanuit Mount Cook naar de oostkust van Nieuw zeeland gereden. Onderweg gestopt in Oamaru, een historisch stadje waarvan de gebouwen net filmdecors waren. Hierna naar de Moeraki Boulders gegaan, grote ballen in de zee, onstaan in de Maouritijd. Een mooi natuurverschijnsel. Verder afgezakt naar Dunedin, een grote stad, waar we midden doormoesten om de camping op te zoeken, dit ging goed, echt teamwork!!!
Zoals jullie lezen hebben we al veel gedaan, het is hier echt fantastisch. Het weer is aangenaam, ongeveer 20 graden, maar wel een fris windje. Veel leesplezier weer, groetjes en tot over een paar dagen!
Trouwens, leuk al die reacties uit Nederland! Rob en Anette

• 07 Maart 2008 - 08:43

Eric En Kathleen:

Geweldig, bericht in de toekomst.Hier beginnen we net de dag van 7mrt.
    Geniet en leg zoveel mogenijk vast.
    Hier is het fris snacht`s overdag niet veel beter,dus geniet ook van het weer.
    groetjes van ons ieder hier. houdoe!!!

• 07 Maart 2008 - 10:44

Sandra:

Super om weer een berichtje van jullie te lezen. Lijkt me echt heel mooi daar. Hier is het niet echt heel warm, maar vandaag in elk geval droog. Ik kijk al weer uit naar jullie volgende berichtje.
    Heel veel groetjes!!!
    Sandra en de rest uut Cassele!

• 07 Maart 2008 - 14:02

Berry San En Diem:

Hallo,Jeetje wat hebben jullie al veel gedaan....
    Erg leuk om te volgen wat jullie doen.
    Maar neem ook op tijd rust,anders moeten jullie op vakantie als jullie terug komen...om bij te komen...Nou geniet ervan en ik blijf jullie volgen.
    Groetjessssssssssssssss

• 07 Maart 2008 - 15:31

Stan Gerty En Nieke:

he, kei leuk dat jullie het zo goed hebben, alleen vervelend van die ene rugZAK., maar ja de naam zegt het al.
    Heel veel plezier en geniet ervan.
    we lezen wel weer verder

• 07 Maart 2008 - 18:27

Marly :

Wat een belevenissen. En wat een reacties. Ik heb eerst eens bij moeten lezen. Het lijkt me geweldig daar. Wat zullen jullie veel te vertellen hebben, als je terug komt. Ik ben nu al benieuwd naar de film. Zullen we er weer een gezellig filmavondje van maken? Hopelijk kun je ook lekker eten in het Nieuw-Zeelandse. Dat maakt het natuurlijk helemaal compleet. Blijf van alle nieuwe indrukken genieten en slaap lekker in jullie camper. Kruip maar lekker tegen elkaar aan, dan heb je het ook niet koud.

Heel veel groetjes van Marly en Wim.

• 07 Maart 2008 - 19:31

groetjes niek

• 07 Maart 2008 - 20:14

De Buurtjes:

Ha die Rob en Anette,
    het huis ligt er hier rustig bij. Waar moeten we zondagmiddag toch heen, we vervelen ons nu al. We genieten ontzettend van jullie verhalen! We hopen dat de BackPack snel boven water komt. Het is zeker die rooie! Dat deed ie bij ons nou nooit! Geniet er maar van, het is maar een rugZAK.

Liefs ook van Knorretje en Winnie

• 07 Maart 2008 - 23:31

Petra Van Joen:

Gaat dit al die weken door? Zoveel indrukken. Wat goed om te lezen dat jullie zo'n goed team zijn. Kunnen jullie alle indrukken wel zo snel verwerken? Wat een reis weer. Fijn dat het niet te heet is, kun je ook lekker slapen he.
    Nou ik volg jullie graag, leuk om alles te lezen. Hier gaat het zijn gangetje, en ben vanmiddag naar moeder Nel haar verjaardag geweest. Prachtig bloemstuk trouwens. Ze was maar wat trots dat ze dit van jullie had gekregen. Erg leuk!
    Nou tot weer eens he, hopelijk gaat het jullie voortaan voor de wind.
    groetjes, Petra

• 08 Maart 2008 - 09:10

Wennjeuken:

Fijn zo,n grote auto.Rij wel voorzichtig in de bergen.Zeker niets voor ons.Heerlijk die 20 graden.groetjes Pap enMam

• 08 Maart 2008 - 18:50

Ria:

Tjonge,jonge wat hebben jullie nu al veel mooie indrukken opgedaan,helemaal tof.Voor ons is het genieten op afstand en kijken dus uit naar jullie nieuwe belevenissen.

Veel lieve groetjes, Jan en Ria

• 08 Maart 2008 - 21:44

Ed, Bianca En Juul:

Ha Rob en Anette,
    Kei leuk om te lezen wat jullie al allemaal gezien en gedaan hebben.
    Fijn dat jullie zo'n mooi mobiel huisje hebbben. Hopelijk gaan jullie nog veel meer mooie dingen zien en genieten jullie nog van een mooie vakantie want er is alweer een week om het gaat kei snel. Wij wachten weer op een nieuw bericht van jullie dit is erg leuk om te lezen nou doei en veul schik!!!

• 09 Maart 2008 - 10:23

Nika En Petra:

Nou , nou, een vakantie verslag om van te smullen.
    Maken Nika en ik niet mee, ons hoofdoel is lamballen als er de tijd voor is. Dat zit er bij jullie niet in, in raad jullie wel een lambal dag aan. doet een mens goed.Ik hoop alleen maar zo'n mooie verslagen te magen lezen, kei leuk, geniet ervan. genieten wij hier voor jullie mee.

• 09 Maart 2008 - 11:36

Henny En Wim:

We zijn nu bij Annie en lezen jullie eerste emails. Bij ons is de computer in de tussentijd gecrashed en we waren jullie eerste bericht kwijt. Als het goed is gaan we jullie vanaf nu volgen. Heb je nog mooie "moderne kleren" kunnen kopen in Christchurch?
    Veel plezie in het zuiden.

Gr Henny en Wim

• 09 Maart 2008 - 18:02

Geert En Sandra:

nou, geluk hebben dat je geen groot rijbewijs nodig hebt, en lekker handig kun je ook lekker appart slapen maar doe lekker rustig we hebben nog 5 weken te gaan tot straks

• 09 Maart 2008 - 18:04

Geert En Sandra:

en trouwens foto,s en films

• 09 Maart 2008 - 20:50

Jack Brandsma:

Hallo Lui,

Ja ja, jullie nemen het er maar lekker van. En wij hier maar ploeteren en werken.
    Het afdak bij de kantine van de gagel is
    al bijna af en de banen zijn al gefrased. Ik heb de blaren op mijn handen, maar gelukkig was ik niet de enige. Kortom.... er is hard gewerkt en vele handen maken licht werk.
    Jammer voor Rob dat hij nu niet kan trainen. Gelukkig vergt het landschap de nodige inspanning bij verkenningstochten, zodat het met de conditie wel goed zal komen. (Hoop ik.)
    Wij wachten hier op beter weer zodat de banen snel open kunnen en we met de trainingen kunnen beginnen.
    Op dit moment is het weer echter shit.
    Meer nieuws heb ik niet. De groeten en tot de volgende keer maar weer.

groeten, Jack Brandsma

• 09 Maart 2008 - 23:40

Miep Hier:

He vakantie gangers,
    Wat leuk om te lezen wat jullie allemaal mee maken. Alleen balen van die rugzak, maar ach echte liefde is toch ook samen kleren delen........
    Landen vanuit de helicopter in de sneeuw, dat is weer eens een andere vorm van wintersport. Prachtig om mee te maken.
    Mooi om alles te mogen volgen via jullie verhalen. We wachten op jullie volgend avontuur.

Groetjes Peet daar, Tom, Nikki, en Miep hier.

• 10 Maart 2008 - 16:00

Annerie Janssen:

Ha Anette en Rob.
    Jullie link gekregen van jou stagiaire. Leuk hoor om zo contact te houden met Venray eo. Wel een moeizaam begin zoals in jou mail stond. Maar fijn dat het zo goed gaat nu. Wat hebben jullie al veel gezien in de paar dagen dat jullie weg zijn. Super hoor.

Nou we wachtten weer op jou volgende mail en volgen jullie reis. Zijn wij ook een beetje op vakantie.

Groeten, Annerie

• 11 Maart 2008 - 17:57

Roos En Chris :

Anette van jouw mam en pap hebben we zondag (bij het etentje)gehoord dat we via deze link van jullie reis konden mee genieten.
    Wat zeker is, dat het daar beter weer is dan hier.vandaag regent het voor de afwisseling weer.Maar we vinden het fijn dat het in nieuw-zeeland beter en warmer is.
    Vorig jaar heeft een nichtje van ons ook een reis door dat mooie land gemaakt en hebben we dus ook regelmatig natuurfoto's van dat land gezien.Echt een prachtig land.
    Dus geniet maar lekker.

Groetjes uit Siebengewald

• 11 Maart 2008 - 20:27

De Poelies:

Ha Rob en Anette,
    Wat leuk om zo jullie bevindingen te kunnen lezen. wij hopen dat jullie veel mooie dingen zullen zien en dat de biertjes er net zo lekker smaken als hier in Wanssum-city. Geniet van jullie avonturen aan de andere kant van de wereld. En kom veilig terug.We missen je wel bij Van de Ligt.
    Groetjes Evelyn, Mike, Krissie, Evi en Dani