centraal noorder eiland - Reisverslag uit Thames, Nieuw Zeeland van Rob & Anette Poels-Jeuken - WaarBenJij.nu centraal noorder eiland - Reisverslag uit Thames, Nieuw Zeeland van Rob & Anette Poels-Jeuken - WaarBenJij.nu

centraal noorder eiland

Door: Rob en Anette

Blijf op de hoogte en volg Rob & Anette

31 Maart 2008 | Nieuw Zeeland, Thames

Hallo allemaal, ik zit nu op een kei vettige computer te typen, dus zo'n lang verhaal zal het niet worden, gatver... We waren in het laatste verhaal gebleven in Napier waar we een dagje zijn gebleven. toen via Taupo naar Rotorua gegaan, hier kwam de welbekende zwavellucht je tegemoet, overal waar je komt ruik je deze lucht, niet echt lekker. Onderweg hebben we de wandeling Craters of the Moon gemaakt, dit was erg indrukwekkend, overal kwam stoom uit de grond en hoorde je de modder borrelen. In Rotorua hebben we Te Puia bezocht, een soort "pretpark" waar de thermale baden waren met een geiser die ieder half uur 30 meter hoog spoot, erg ipossant en mooi, en natuurlijk de nodige stoom. Verder was er veel uitleg over de Maoricultuur, gebouwen hiervan, weef- en houtateliers waar men de traditionele houtwerken aan het carven was. We hebben er ook een show bezocht, inderdaad enge koppen, rollende ogen en uitstekende tongen, indrukwekkend maar ook leuk. Vanuit rotorua zijn we naar Whakatane gereden, onderweg nog gestopt bij Hells Gate waar Rob nog een wandeling hjeeft gemaakt door een thermael area en ik een Maori massage heb gehad, heerlijk! In Whakatane hebben we White island bezocht, het nog actieve vulkaaneiland van Nieuw Zeeland, met een boot gingen we ernaar toe waarna we op het eiland een rondleiding kregen, dit was net of je op de maan aan het wandelen was, mooi om te zien, vele kleuren van de stenen, geel van het sulfaat enz. Vandaag zijn we naar Coromandel gereden, een schiereiland, het motregent nu, dus we gaan nu lekker luieren. Vanaf morgen gaan we het laatste gedeelte bezoeken, de punt boven Auckland, hebben we nog genoeg tijd voor om dit op ons gemak te doen. Allemaal weer bedankt voor de korte stukjes, dat is erg leuk voor ons om steeds te lezen, kunnen we ons op verheugen. Tot de volgende keer weer, Groetjes aan iedereen. Liefs, Rob en Anette

• 31 Maart 2008 - 06:13

Janneke Appeldoorn:

Hallo Rob en Anette,

Terwijl ik telkens jullie berichtjes lees tikt hier steeds de regen tegen de ramen... Raak zo langzamerhand wel een beetje jaloers op jullie.
    Wat leuk om jullie zo te kunnen volgen via het internet. Zo blijven we hier mooi op de hoogte van jullie belevenissen, erg leuk!
    Het klinkt erg indrukwekkend, de dingen die jullie allemaal zien en beleven. Geniet nog maar lekker van jullie vakantie!!

Groetjes Janneke

• 31 Maart 2008 - 07:00

Petra Van Joen:

Nou, nou komen jullie nog wel terug?
    Wat een prachtige verhalen en die natuur.
    Kunnen ons voorstellen dat je gaat twijfelen om er voorgoed te gaan wonen.
    Maar och, daar zal het ook niet altijd rozengeur zijn. Volegns mij (zo te zien op de foto)kun je daar lekker eten haha. We willen natuurlijk wel alle foto's zien he, prachtig.
    Jullie zien er erg goed uit.
    Hier is alles oke. Ons gezin is met 2 personen uitgebreid, ja dat gaat vanzelf he. ook leuk. Dit hoort erbij, is er in het weekend weer meer leven in de "brouwerij". Zet 14 juni maar vast in je agenda als bezet.
    Nou, nog 2 weekjes, hoe snel gaat het niet allemaal. tot kijk en geniet er maar lekker van. Als jullie terug zijn wordt miene Joen woensdag 50. Wat een mijlpaal he. (alde knar, haha).

groetjes, Petra en de rest

• 31 Maart 2008 - 09:09

Nika En Petra:

Als ik aan het typen ben naar jullie en ik vertel dat tegen Nika, kijkt zij mij aan zo van , oh nee komen die nog wel terug.Mevrouw vind het vanochtend kei gezellig in de zon, van middag weer regen.
    ik ben toch bang dat jullie een weer shock krijgen als jullie terug komen, geniet nog volop. doen wij ook.
    groetjes

• 31 Maart 2008 - 13:32

De Ligtjes:

Wij worden steeds jaloerser op al jullie verhalen om over de walvissen maar niks meer te vertellen.
    Volgens mij zien jullie ook elk punt van bewondering. Geniet er van!!!
    Het zal wel ongeveer lente zijn als jullie retour komen. dus geniet maar dubbel! Groetjes Uit Wanssum van ons allen De hele bubs van van de Ligt Allicht.

• 31 Maart 2008 - 16:31

Mieke Arts:

afgelopen weekend was ik in amsterdam, op kroegentocht kwamen we een paar nieuw zeelanders tegen, ze zaten hiet te genieten in de regen, ik vertelde hen dat jullie daar down under zaten in een lekker nazomertje, woensdag gaan ze terug! trouwens nog nooit zulke
    "zuipers" ontmoet, zo'n €300 in 1 1/2 uur. Zo nog effe genieten jullie daar en dan tot......
    mieke

• 31 Maart 2008 - 17:46

Lotte :

mijn volgende spreekbeurt gaat over Nieuw-Zeeland. Daar zitten jullie dus kan ik leuke foto's gebruiken van jullie.
    Groetjes Lotte

• 31 Maart 2008 - 17:59

Ria:

Met weer veel plezier lees ik jullie belevenissen. Toch nog een heel verslag ondanks het smerige toetsenbord. Moet je maar ontsmetten met alcohol van binnen en buiten. Nou weer veel genieten en tot het volgende verhaal.

Vette groetjes, Jan en Ria

• 31 Maart 2008 - 18:13

Schumi:

Hallo luitjes het gaat goed met de avonturen van jullie. Ik dacht dat het op de maan allemaal wit en grijs was, niet dus. Jullie zien zoveel dat het gewoon, niet meer gewoon is. Enne Anette je hebt tijdens die massage door een Maori toch wel je ogen open gehouden?
    Want weet je wat ze dan met hun didgeridoo doen? Wacht maar eens af over een paar maanden. Een bruin (P)Ropje?
    Het weer is mooi en 21 graden, beter dan hier. En in Auckland is van alles te beleven en te shoppen. Nog een fijne vakantie en ik zou graag met jullie ruilen, ik vertel nog wel waarom.
    Trouwens die Raikkonen flikt het toch maar weer eens. Groetjes van mij en Dulleke en de rest. En Nika liet ons weten dat hij helemaal niet op jullie zit te wachtten, lekker elke dag luieren, koekjes, brokjes en overal tegen aan zeiken, das pas vakantie.

• 31 Maart 2008 - 19:25

Jacques Engels:

Hallo Rob en Annette

Met veel plezier jullie ervaringen gelezen op deze site. Toevallig zaterdag bezoek gehad van Jos van de Water uit Swolgen, die sinds 1987 in Tokorua woont, vlakbij Rotorua. Met zijn vrouw op vakantie hier in Nederland, waar het nat en herfstachtig is en nog even blijft.
    Groeten en nog een fijne tijd
    Jacques en Annie Engels

• 31 Maart 2008 - 19:48

De Poelies:

Heej Rob, Mike had niet verwacht dat er zo'n grote maat hoed bestond. Maar jullie zullen dadelijk wel moeten acclimatiseren als jullie weer terug in Wanssum-city zijn, na al die "wauw" effecten. Nou geniet nog van die laatste 2 weekjes en tot snel,
    groetjes van de Poelies

• 01 April 2008 - 12:37

Fam Deenen Hier:

Hoi Rob en Anette daar,

Wat gaat die tijd snel, alweer de laatste weken. Geniet hier nog maar lekker van, vooral van de rust en het weer! Hier gaat alles zijn gangetje.
    We kijken weer uit naar de volgende mail.
    Groetjes, Tom, Nikki, Peet, Miep.

• 01 April 2008 - 14:22

Ed, Bianca En Juul:

Hoi Rob en Anette,
    Daar zijn we weer, ik zit te typen op een schoon toetsenbord, namelijk net afgepoetst dat krijg je als je de dagelijkse dingen moet doen mooi balen he. Dus met andere woorden geniet nog van die mooie vakantie en erger je vooral niet aan die viese lucht die hangt hier ook (bouten). Nou de groetjes en tot weer doei doei!!!!!

• 01 April 2008 - 18:21

Berry San En Diem:

He Annet en robbie,
    Tjonge wat een avonturen zeg daaro..erg leuk,valt t nog meer op wat voor een saai leven t hier is....alhoewel t hier toch ook goed toeven is.We hebben een leuk feest achter de rug afgelopen zaterdag.Berry 40 he...Was gezellig .
    Nou geniet van jullie laatste weekjes en tot mails
    Groetjes Berry San en Diem

• 01 April 2008 - 18:39

Marc V. Berlo:

hallo kiwi,s ik zie dat jullie het land van ongekende grenzen al aardig ondekt hebben ik kan het weten ben er zelf al 2 keer geweest. zoals je merkt is er zoveel te zien dat je soms vergeet om al die mooie dingen op foto of video te zetten. de watervallen b.v. te veel zijn er het wordt gewoon. inderdaad rotorua is wel ongeveer het mooiste stukje van het noorder eiland zeg als je richting auckland rijdt kom je ongeveer 20/30 km. voor auckland drury tegen daar woont mijn broer nl. op de fitzgerald road 465 van berlo cutflowers kijk maar of je erlangs kunt rijden. het huis ligt aan de rechtse kant met een sportveld aan de voorkant van het huis. zeg vergeet niet in auckland de SKYTOWER te bezichtigen echt de moeite waard groetjes fam. v. berlo

• 01 April 2008 - 19:10

Gienie,Charlie&Max:

Hallo Annette en Rob,

We hoorden dat jullie in het land van de Kiwi's vertoeven, dus snel gaan surfen.Bij het lezen van jullie ervaringen en het zien van die prachtige foto's gaat het reizigersbloed weer stromen.
    Geniet volop en we horen zeker meer tijdens de familiedag.
    Liefs vanuit het druilige Utrecht

• 01 April 2008 - 21:50

Charl:

Ha Rob en Anet.
    Nou, time flies when your havin'g fun nietwaar? Mooi man daaro in Zeeland maak er de laatste weken nog iets goeds van en genieten maar. We hebben je niet gemist robbert tijdens het tannis, was bar en boos weer. O ja, zaterdag gaan we uit eten bij de Maashoeve met de mannen dus als je trek hebt....
    See you soon.
    De Broertjes

• 02 April 2008 - 20:54

Jack Brandsma:

Afgelopen zondag het seizoen geopend met het garage Janssen toernooi. er deden bij de volwassenen zo'n 50 leden mee. Ondanks de regen toch nog lang door kunnen tennissen. Dat krijg je met die all weather banen van Wim. Uiteindelijk werden de laatste partijen afgelast en gingen we verder op baan zeven. Joos en Thea hadden voor iedereen leuke prijzen in de loterij. Ook voor hapjes soep en vlaai was gezorgd. Kortom .... het was weer erg gezellig. A.s. vrijdag competitie. Ben benieuwd. Nog effe volhouden daar en dan mogen jullie weer naar huis.Vergeet niet om veel goed weer mee terug te nemen.

Groeten,
    Jack Brandsma

• 03 April 2008 - 16:06

De Buurtjes:

Ha die Rob & Anette,
    Wat een heerlijke afleiding die verhalen van jullie. Waren we ook maar daar. Hier is het niks met het weer en alleen maar stress op het werk. Maar naar regen komt zonneschijn. Dus vooral veel van dat laatse meebrengen.
    Jullie zullen in ieder geval niet schrikken van onze achtertuin. Is ook net een maanlandschap, wel saai bruin.
    De familie uit Downunder vond dat we erg mooi woonden naast jullie in Wanssum! Het was erg gezellig ze weer te zien. We proberen mam nu over te halen om toch eens te gaan vliegen!
    Geniet nog samen van de laatste 1,5 week en vooral nog niet denken aan werk en andere verplichtingen. Het huis staat er ook nog steeds, dus NO WORRIES!

• 06 April 2008 - 20:24

Schumi:

Hallo Rob.
    Ik neem aan dat er in die MEGA camper van jou ook een tv of radio zit.
    Mocht je van Anette de F1 niet hebben gezien of kijken dan bij deze een kort verslag.

Felipe Massa heeft op de best mogelijke manier antwoord gegeven op de storm van kritiek die hij na de eerste twee races over zich heen heeft gekregen. De Braziliaan won de Grand Prix van Bahrein, met teamgenoot Kimi Raikkonen in zijn kielzog. Pole-sitter Robert Kubica werd derde, voor Heidfeld en Kovalainen. Lewis Hamilton is de leiding in het kampioenschap kwijt na een puntloze finish.

Dus Räikkönen staat nu 1e met 19 pnt.
    2e Heidfeld 16 pnt. 3e Hamilton 14 pnt.

Ga zo door.......met de vakantie en schijf de naam in het mooie Kiwi zand: Ferrari.