the Kimberleys - Reisverslag uit Broome, Australië van Rob & Anette Poels-Jeuken - WaarBenJij.nu the Kimberleys - Reisverslag uit Broome, Australië van Rob & Anette Poels-Jeuken - WaarBenJij.nu

Door: Rob en Anette

Blijf op de hoogte en volg Rob & Anette

27 Oktober 2011 | Australië, Broome

Hallo allemaal, wij zijn weer terug van een weekje stof happen, maar wat hebben we genoten. Allereerst hebben we afgelopen zaterdag ons vliegreisje gehad, in een kei klein vliegtuigje, met 2 duitse jongens, 1 Australische man en piloot Jeremy. We zijn gevlogen over de Kimberleys, een schitterend natuurgebied hier in West Australie en gigantisch groot, onvoorstelbaar. De trip bestond uit 3 delen, na een vlieggedeelte van 2 uur maakte we een eerste stop in Kalambura, een plaatsje helemaal geisoleerd. Hier kregen we een rondleiding op een missiepost en koffie met een broodje en muffin. Hierna vlogen we over Honeymoonbay en the Mittchelfalls, prachtig om allemaal vanuit de lucht te bekijken. Helaas hadden we in dit stukje veel last van luchtzakken, dus we waren weer blij dat we aan de grond stonden. We hadden een stop op Draysdale station, een grote range, na een reuze hamburger konden we er weer tegen en waren onze magen weer gekalmeerd. Het derde gedeelte vlogen we over de Gibb Riverroad, de weg die we nog gingen rijden. Al met al een geweldige mooie dag! Op zondag vertrokken we dan, we begonnen aan onze ROADTRIP! De weg is het doel, staat hier overal in de boekjes, en inderdaad, een weg van 670 kilometer, allemaal onverhard. We zitten nu op het einde van het droge seizoen, dus we hebben helaas niet veel water gezien, niet veel riviertjes die we over moesten steken. Alleen Pentecost River was een hele spectaculaire oversteek. De eerste dag hebben we gereden tot mt. Barnett Roadhouse, en gekampeerd op de bushcaming bij Manning gorge. Een mooi natuurgebied en een mooie ervaring, back to basic. 's Avonds een kampvuurtje gemaakt en gezellig gechat met Australische jongens die vis hadden gevangen en op de BBQ hadden liggen, heerlijk smaakte die.
Op maandag hebben we de weg vervolgd, een stop gemaakt bij Calvan gorge en het adembenemende Bell gorge... Onderweg vanalles gezien wat de weg over kwam, koeien, paarden, emoe, varaan, slang, kangaroo en een jonge dingo. We zijn verder gereden tot Windjana Gorge, deze weg was lastiger te doen dan de Gibbriver road. 's Avonds hier overnacht en in de vroege ochtend Windjana gorge bezocht met een wandeling van 2 1/2 uur, actief woh! Een mooie wandeling, 8 krokodillen gezien, ziverreigers, kakatoos, vleermuizen (flying dogs)Hierna alles ingepakt en naar Tunnelcreek gereden, een tunnel die door het stromende water is ontstaan,in de pikke donker liepen we hand in hand hierdoor heen, tot het middel in het water, wel een belevenis. Er schijnen krokodillen in die tunnel te zitten, maar die hebben we niet gezien. (gelukkig) Verder gereden naar Fitzroy Crossing en overnacht op een normale camping, via asfaltweg bereikbaar, ook wel weer even heerlijk! Woensdag hebben we Geiki gorge NP nog even bezocht, op weg ernaar toe nog een leuke crossing gehad op de rivier en een kangaroo voorbij zien hupsen. Zo, en nu zitten we in Broome, weer even te genieten van luxe. We hebben de camper schoongemaakt, alles weer stof vrij. Hier is een prachtig strand, cable beach, gisteren hebben we de zonsondergang gezien en hierna heerlijk uit gegeten aan het strand. Vanochtend een strandwandeling gemaakt en rustig aan gedaan verder, heerlijk.
tot zover weer, we hebben ook weer nieuwe foto's geplaatst, kunnen jullie een beetje meegenieten. Heel veel groetjes van ons, jullie merken het al, we hebben het goed!!!

• 27 Oktober 2011 - 08:28

Ingrid:

ja ja na al die in spanning kan je wel eens twee keer het zelfde door mailen hihi

• 28 Oktober 2011 - 16:09

Schumi:

Beter twee keer het zelfde nieuws dan helemaal geen nieuws.
    PS het kabinet is nog niet gevallen maar de schulden van Griekenland worden voor 50% kwijtgescholden.
    Dus dat wordt langer doorwerken voor ons allen.
    Rob en Anette ik kwam niet meer terug als ik jullie was en liet de buren een bord "te koop" in de tuin plaatsen.