The Coral Coast - Reisverslag uit Geraldton, Australië van Rob & Anette Poels-Jeuken - WaarBenJij.nu The Coral Coast - Reisverslag uit Geraldton, Australië van Rob & Anette Poels-Jeuken - WaarBenJij.nu

The Coral Coast

Door: Rob en Anette

Blijf op de hoogte en volg Rob & Anette

05 November 2011 | Australië, Geraldton

Here we are again... Het vorige verslag hebben we geschreven vanuit Exmouth, hierna zijn we via het strand terug gelopen naar de camping, in de verte hebben we 2 walvissen gezien, dat is wel fantastisch.De volgende dag zijn we naar het Ningaloo Reef, Cape Range National Park gegaan. De vuurtoren, een scheepswrak, uitkijkposten en prachtige stranden. Helaas geen schildpadden gezien, wel de sporen hiervan, jammer, want het is nu de tijd dat ze op het strand komen. Hierna Turquoise Bay bezocht, prachtig strand en mooi gekleurd water, raad maar welke kleur... Hier Ramon en Marielle ontmoet, een stel uit Horst... wat is de wereld klein. Met hen een hele gezellige middag op het strand vertoeft, bier en chips erbij, wie doet je wat! De heren hebben nog gesnorkeld en vele vis en koraal gezien. Op zaterdag vroeg vertrokken om een 4 x 4 track te rijden, we moesten vroeg zijn om een creek over te kunnen steken i.v.m. het tij. Een mooi stuk gereden in de vroege ochtend, door losse zand e.d. Heel veel kangaroos gezien, ongelogen wel 70, emoes, roofvogels. Dat is mooi de dag beginnen. Hierna naar Coral Bay, een leuk plaatsje, 's middags aan het strand gelegen en gesnorkeld. Op zondag heeft Rob een duiktrip gemaakt, 2 keer gedoken, beide ruim een uur. Prachtige vissen gezien, koraal en haaien(!?!) Stuk of 8 haaien zwommen om hen heen, vooral rustig blijven... Anette heeft via een glasbottomboot ook het koraal en vele vissen bewonderd, is iets veiliger. Op maandagochtend vertrokken uit Coral Bay, gevlucht voor de vliegen, gadver... ze waren met vele en zaten overal, op je lip, in het oog, brrr. Gereden naar Carnarvon, niet zo'n geweldig leuk plaatsje, dus even goed voor een tussenstop. Dinsdag de route vervolgd naar Monkey Mia. Onderweg de stromatolites bekeken en shell beach. Ook weer heel veel vliegen. Aangekomen in Monkey Mia een flinke plensbui op ons dak gekregen. Vanwege de vliegen besloten om maar uit te eten, en daar troffen we Ramon en Marielle weer, samen gegeten en een kei gezellige avond gehad.De volgende ochtend op tijd op om de dolfijnen te zien. Zij worden gecontroleerd gevoerd aan het strand, echt wel toeristisch, maar het blijft geweldig om dolfijnen te zien. Er kwamen er wel 10, en er was zelfs een babydolfijn, van 6 dagen oud. Dezelfde dag nog de reis verder opgepakt en weer vele kilometers gemaakt naar Kalbarri. Onderweg nog 2 uitzichtpunten bekeken van het National Park, echt schitterd weer, en vele bloemen naast de weg. Die hebben we 5 weken niet gezien, dus dat was verrassend anders. De volgende dag de rest van het NP bekeken, gewandeld naar de uitzichtpunten en weer genoten van al het moois. 's Middags op tijd terug op de camping. 's Avonds nog afgesproken met Marielle en Ramon om te gaan eten en weer een gezellige avond. Vanaf hier scheiden onze wegen weer... Gisteren weer het NP van Kalbarri bezocht, maar dan aan de kust. Echt weer bijzonder en in de verte weer walvissen gezien. Daarna doorgereden naar Geraldton, vandaag zijn we dit plaatsje aan het verkennen, hierna rijden we door naar Perth, voor onze laatste dagen alweer!!! Dat gaat toch wel snel, jammer genoeg. Tot zover maar weer voor nu, volgende verslag zal vanuit Perth komen dus...We hebben inmiddels ongeveer 6000 kilometers op de teller staan! Groetjes, Rob en Anette

• 05 November 2011 - 07:59

Beste Winkel Van Ned:

Hoe kan de zaterdag beter beginnen dan met een verslag van jullie.
    Down under is het zo te zien en lezen bijna net zo spannend dan hier in de winkel. Over 16 dagen zullen we het weer uit je eigen mond kunnen horen. Op zich wel jammer, het is nu net gezellig hier!! Zonder gekheid, ut ziet er erg mooi uit allemaal.
    Nog veul schik woh!!
    Versleijen zaoterdag.

• 05 November 2011 - 08:13

Corrie En Theo:

hoi hoi kilometervreters!!
    al 5 weken in dat verre land en steeds geweldige ervaringen en meer prachtige foto's. Nog heel veel vakantieplezier gewenst uut Mieldere

• 05 November 2011 - 08:46

Jesper:

Het klinkt nog steeds allemaal even goed (behalve die vliegen dan). Hoop dat jullie laatste tijd in Australië ook nog zo mooi is.

Groetjes Jesper

• 05 November 2011 - 15:38

Jan En Ria:

Ha reizigers,

Weer een geweldig verslag. Over 14 daagjes hebben jullie weer veel te vertellen.
    Nog een plezante laaste week.

De ballen.

• 05 November 2011 - 20:37

Juul Janssen:

Hoi Rob en Anette,

wat leuk om jullie verslag en foto's te kijken ik zelf vind de foto met de dolfijn en kangaroe erg leuk!! Ook super schattig van dat baby dolfijntje!!
    Vet cool van de walvissen! Was het free willie niet??? Hahaha!! Wel jammer dat jullie geen schildpadden hebben gezien!
    Maar misschien komt dat nog wel!
    En eng van die haaien BBRRRRR!!
    Nog heel veel plezier de laatste week!!

Groetjes Juul
    maar ook van Ed, Bianca en Ties

• 06 November 2011 - 12:18

Ingrid En Bubs:

de kids vonden de fotos me t dolfijn en kangeroe gaaf jaja zei niek dat is ook niet akelig om tussen de haaien te zwemmen als je armen en benen maar gespreid houd wel gaaf luitjes geniet nog maar lekker zo als je al schreef tijd vliegt voorbij groetjes ons

• 06 November 2011 - 12:18

Ingrid En Bubs:

• 06 November 2011 - 17:08

Fam. Van Megen:

haaa rob en anette,

gezellig is die Marielle en Ramon he...?
    Marielle geeft ons wel eens trainen enzo...
    maar fijn dat alles goed met jullie gaat!
    Met ons gaat het ook goed!

Liefs fam. van Megen

• 07 November 2011 - 07:55

Charly:

Hoi Rob en Anette. Begin met het verslag meer zin te krijgen om naar Australie te gaan....wat mooi. Nou geniet nog lekker van de laatste dagen enne Rob, 6-4 voor Utterecht tegen ajakkes....Mazzel.

• 07 November 2011 - 12:10

Schumi:

Ik kwam echt niet meer terug.
    En nu vliegt Qantas weer, da's balen.
    Erg mooi om al die dieren mee te maken, dat is wel wat anders dan hier de herfst met al die afvallende bladeren.
    Geef mij ook maar de zee met al haar schoonheid, dan is die 6000 km ook niet meer erg om te rijden.
    Nog twee erg fijne weken, geniet er nog maar even van, nu kan het nog.
    See you, and I'll do my best in Abu Dhabi.

• 07 November 2011 - 12:46

Petra:

alweer kwijlend achter de pc. leuk he die emoes? hebben wij niet gezien in juli, weinig vliegen ook. Maar goed je kunt niet alles hebben. Geniet er nog van. Gr uit Brunssum

• 07 November 2011 - 14:26

Dorothé:

Hoi Rob en Anette,
    Wat is het weer een mooi verslag. We kunnen zo een beetje mee genieten van al het moois wat jullie allemaal daar zien. Prachtige foto's. Het lijkt nog maar zo kort dat jullie vertrokken en nu zijn jullie al n het aftellen. Geniet er nog maar van want er komen nog een aantal kilimeters bij op die teller en dat beloofd weer wat moois te worden. Wij kijken uit naar jullie volgend verslag.
    liefs, Dorothé

• 09 November 2011 - 12:55

Gienie:

hey avonturiers, zo te lezen hebben jullie een fantastische reis en aan eten geen gebrek, walvissensoep, wokschotel a la lizzard, ijs in slangenuitvoering en als lunch kangeroe of emu on toast!!
    ben benieuwd naar jullie verhalen, geniet van Perth, de laatste dagen en een fijne reis naar huis
    ook groetjes van Charlie en Max

• 09 November 2011 - 17:47

Chris En Roos:

Wat een geweldig reisverslag ,met mooie foto's.
    Dat jullie genoten hebben kunnen we begrijpen.
    Wij wensen jullie deze laatste dagen nog veel plezier en een goeie reis terug.

• 10 November 2011 - 18:07

Marco & Angelique:

Geniet nog van de laatste loodjes.
    We kunnen ons bij de verhalen en foto's wel een voorstelling maken, maar we horen het ook graag van jullie als jullie weer voet op nederlandse bodem heben gezet.
    vele groetjes en enjoy the last days.